måndag 26 september 2011

Ny vecka nya tag!

Idag fattas det en hel del elever. Inte fattas precis kanske, de är iväg på annat än studier just här i skolan. Alla "breddtvåor" är med Elin K och Eva P i Kusens backe...eller som det egentligen heter Engelbrectsbacken. Namnet Kusens backe kommer från smeden Lars-Petter Couse, kallad Kusen. År 1825 besköt han i fyllan och villan sin tidigare konkurrent fabrikör D.J Ekenberg. Kusen trodde felaktigt att fabrikören avlidit av skotten och Kusen tog genast sitt eget liv. Som självmördare blev han sedan begravd i så kallad ovigd jord, alltså inte på en kyrkogård, i Engelbrektsbacken. Efter detta har skogsområdet kallats Kusens backe.
Våra elever är där och jobbar med andra skolor och kurser. Fint väder och glada lärare!


Våra "elittvåor" är med sina specialidrottstränare med flera på Bosöns idrottsfolkhögskola. De kommer tillbaka imorgon. Jag hoppas att båda gängen har med lite fina foton som jag kan få visa här i bloggen eller på hemsidan. Vi får väl se!

Tja, och resten av våra elever är här förstås! Det här är en annorlunda vecka. Onsdagen är vigd åt utvecklingssamtal, då har vi ingen schemalagd undervisning. Inte heller på fredag är det schemalagd undervisning - då sätter vi lärarna vid skolbänken.

Inga kommentarer: