måndag 14 februari 2011

Våra ungar och Igelstaandan!

Ja-a-ni, våra ungar de styr och ställer idag. Det är deras skola det här.
Idag snackar vi Igelstaanda ända ut i fingerspetsarna!
Detta är min utsikt just nu.....och värre kan man ju ha :-)
Elevrådet fixar...
....och flickorna ler!

Till vänster elevrådets ordförande Björn här med Fredrik i samma klass NV3.

Filmvisning i entrén. Jo jag tackar ja!

Lucia gör fint och Kristoffer handlar.

Yes Johanna!

Elisha och Isa

Gabriella

Ja, som sagt - många av våra elever passar på att fira Alla hjärtans dag.

WIKIPEDIA:
"Alla hjärtans dag (ibland Vändag i Finland) är en temadag
som firas den 14 februari varje år och har sitt ursprung i traditioner som uppstod kring helgonet Sankt Valentin under medeltiden i Frankrike och England.
Den kallas därför också Valentindagen eller Sankt Valentins dag.

Firandet av ett helgon med namnet Valentinus den 14 februari började inom den
katolska kyrkan redan i slutet av 400-talet men exakt vem denne var är oklart. Flera olika martyrer med namnet Valentinus från 200- och 300-talet
är dokumenterade, även om nästan ingenting konkret är känt om dem. Enligt en sen medeltida helgonlevnad ska Sankt Valentinus ha återgett synen åt sin fångvaktares dotter - något som kom att inlemmas i vissa moderna historier om Sankt Valentin.
I Sverige har firandet av S:t Valentin och Alla hjärtans dag inte förekommit i någon större utsträckning förrän på 1960-talet, då det lanserades av kommersiella skäl och genom amerikansk kulturell påverkan. NK-varuhuset försökte lansera seden, men det tog tid innan firandet blev mer än det hjärtformade gelégodiset. Under 1990-talet tog dock firandet fart (kanske som en följd av uppmärksamheten i skolorna) och har funnit sin plats som Alla Hjärtans dag i den svenska högtidskalendern."

Och nu är det städdags.
Vilken trevlig dag!
Jag pratade med flera elever om det här med rosor och presenter...om man känner sig deppig om man inget får....-Nähädå, var det entydiga svaret. Vi gissar att det kan vara känsligare i grundskolans klasser. Men här verkar det som om .."vadå deppigt?".
Det var ju skönt. Det är kanske vi vuxna som förstorar upp saker och ting.
Så är det nog många gånger.
Vad tror ni?

All personal har i alla fall fått ett fint vaniljhjärta som bevis på uppskattning från skolledningen. Trist för alla sjuklingar - men tack snälla Mikael, Anna-Lena, Ulla och Eva!
Hjärtat smakade finemang!

1 kommentar:

Anna-Lena sa...

Jag vill passa på att skicka ett stort hjärta till elevrådet som visar att de kan fixa, få ordning och allt detta med glada miner! Ni är strålande!