fredag 26 mars 2010

Glädjeämnen

Som sagt, det kom ju fler mössor igår. Tänk att en vit liten kepa kan ge upphov till sådana underbara leenden, kompiskramar och framtidstro.
Vilken glädje!

Vilket skönt gäng - killarna från RM3. Det slår mig plötsligt att det är snart studendags och vi ska krama hejdå :(


Patrik, Viktor, Jens och Björn-Erik

Så här fin blev Johanna i håret i Etiopien. Johanna har varit på en resa med sin ungdomsgrupp i EFS, Evangeliska fosterlandsstiftelsen. En omtumlande resa berättar Johanna. Det var svårt att se alla dessa fattiga gatubarn. Resan gick bland annat till huvudstaden Addis Abeba, en stad med drygt 2,7 miljoner invånare. Johanna använde också sin tid i Etiopien till besök på dövskolan i Nakamte och det var där som några ungdomar gjorde Johanna fin i håret.

Varför besök på dövskola då? Jo Johanna, som går i OP3 har arbetat med ett projektarbete rörande hörsel, hörselskador, hjälp till personer med hörselnedsättningar. Johanna har bland annat lärt sig det engelska alfabetet i teckenspråk. Det skiljer sig mycket från vårt teckenalfabet.

Budget, besparingar i kommunen, studentplanering, projektarbeten - det är mycket för personalen på skolan att tänka på och planera verksamheten utifrån. Då blir vår nye rektor Mikael så här glad över det trevliga initiativ som några i personalgruppen hittat på.

Det var Våffeldagen igår!
Självklart glädjer det oss att det står tre fyra våffeljärn, våffelsmet, sylt och grädde på bordet i personalrummet. Vilken smarrig efterätt vi bjöds på av Ulla, Anna-Lena med flera.

Ja våfflor och studenmössor - det är kul!

Inga kommentarer: